Sveika mityba ir mažas
cholesterolio kiekis
Laikantis sveikos mitybos reikalavimų, patartina:
- valgyti įvairų maistą, vartoti kuo daugiau daržovių, vaisių, grūdinių augalų, bulvių, žuvies
- mažiau vartoti produktų, kurių sudėtyje yra didelis kiekis sočiųjų riebalų ir/ar cholesterolio
- ne mažiau kaip du ar tris kartus per savaitę valgyti riebią žuvį
- nesuvartoti daugiau kaip tris keturis kiaušinius per savaitę
- reguliariai valgyti produktų, kurių sudėtyje yra skaidulų (daržovių, įvairių grūdinių gaminių)
- kasdien kuo daugiau vartoti produktų, kuriuose gausu vitamino C (apelsinų, kivių, braškių ir pan.)
- riboti suvartojamos druskos kiekį ir/ar pakeisti ją prieskoniais
- gaminant patiekalus, naudoti alyvuogių aliejų